reklam
reklam
Sakarya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
MedyaTV Teknoloji AJet, Filoya Yeni Boeing 737-8 MAX Uçağını Katmaya Başladı

AJet, Filoya Yeni Boeing 737-8 MAX Uçağını Katmaya Başladı

Modern Havacılığın Yeni Temsilcisi: Boeing 737-8 MAX

AJet, filosunu modernize etme hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Ağustos ayı içerisinde, fabrika çıkışlı ilk Boeing 737-8 MAX uçağını İstanbul'a getiren AJet, bu yeni nesil uçağıyla hem yolcu konforunu artırmayı hem de operasyonel verimliliği sağlamayı amaçlıyor. Uçak, Amerika Birleşik Devletleri'nde başarılı test uçuşlarını tamamladıktan sonra İstanbul'a ulaştı ve AJet'in operasyonel ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanmaya başlanacak.

İstanbul'a İniş ve İlk Karşılama

TC-OHA tescilli Boeing 737-8 MAX, ABD'den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Yaklaşık 12 saat 30 dakika süren bu uçuş, AJet ekipleri tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Uçak, ABD'deki tüm test süreçlerini başarıyla tamamlayarak, AJet'in yüksek standartlarına uygun hale getirilecektir.

Yenilikçi Tasarım ve Konfor

Filoya katılan Boeing 737-8 MAX uçağı, yerli üretim olan minigram adı verilen daha konforlu ve ince koltuklarla donatılacak. Bu yenilik, yolcuların seyahat deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak. Ayrıca, kabin donanımları ve koltuk montajı işlemlerinin ardından, uçak tarifeli seferlere katılmaya hazır hale getirilecektir.

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp'ın Açıklamaları

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, filo yatırımlarının misafir memnuniyetini artırma ve sürdürülebilir operasyon hedefleriyle şekillendiğini vurguladı. Sarp, "Boeing 737-8 MAX uçakları ile filomuzun yaş ortalamasını düşürürken, yakıt verimliliğimizi artırıyor ve karbon emisyonlarını azaltıyoruz. 2025 yılı itibarıyla filomuza katılacak yeni nesil uçaklarımız, yıllar içinde artarak devam edecek ve 2026 yaz dönemi itibarıyla büyük oranda yeni nesil uçaklardan oluşacak," açıklamasında bulundu.

Gelecek Planları: 45 Yeni Uçak

AJet, 2025-2027 yılları arasında toplamda 45 adet fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX uçağını filosuna eklemeyi hedefliyor. Bu stratejik adım, AJet’in büyüme hedeflerini desteklerken, aynı zamanda havacılık sektöründe rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Yeni nesil uçaklarla donatılan bir filo, AJet'in gelecekteki başarısının anahtarı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *